Hoe Bingo vandaag wordt gespeeld

Er zijn zeker variaties in de manier waarop Bingo tegenwoordig op openbare locaties wordt gespeeld, en elke locatie heeft zijn eigen set Bingo-instructies om te delen met hun spelers. Om te beginnen zijn er twee hoofdkaartformaten. Sommige locaties spelen met kaarten met vijf kolommen en vijf rijen nummers, wat in totaal 25 nummers zijn. De eerste kolom bevat vijf willekeurige getallen die tussen 1 en 15 vallen. De tweede kolom bevat getallen tussen 16 en 30, de derde 31 – 45, enzovoort, tot 75. Soms is er ook een vierkant met de tekst ‘vrije ruimte’.

Het klassieke kaartformaat (meer als de originele spellen van Lotto en Beano) is verdeeld in drie rijen en negen kolommen. Elke horizontale rij heeft vijf genummerde en vier lege vierkanten, willekeurig gerangschikt. De verticale kolommen hielden getallen van 1 tot 10 in de eerste, 11 tot 20 in de tweede, enzovoort, tot 90. Dit is het kaartformaat dat we gebruiken bij The Westport Club.

Bingo instructies voor speciale patroonspellen Sommige Bingo-locaties spelen alleen ‘blackout’ Bingo, waarbij alle nummers op de kaart moeten worden doorgestreept – zo spelen we bij The Westport Club. Andere locaties die 5 rij x 5 kolom Bingo kaarten spelen soms speciale patroonspellen zoals een ‘Race-Track’ als ze werken aan het doel van het vullen van het hele blad. Dit maakt de Bingo instructies iets complexer te volgen. In deze spellen moet je misschien als eerste vijf keer achter elkaar bellen, of moet je misschien alleen de nummers in de hoeken markeren, of moet je de nummers in een kruis op je kaart markeren, terwijl je doorgaat met je missie om een ‘black-out’ te scoren.

Bingo lingo

Hoewel je nog steeds locaties vindt met behulp van een roterende draadmand met een winder die de ballen mengt, komt dit steeds minder vaak voor naarmate de technologie vordert en geautomatiseerde systemen worden gebruikt om de nummers willekeurig te genereren. Iets dat nog steeds redelijk consistent is, is dat een beller wordt gebruikt om de regels en relevante Bingo-instructies aan te kondigen. Ze bellen de nummers die worden getrokken en zorgen voor een beetje patter en entertainment terwijl ze dat doen. Op sommige locaties wordt nog steeds een eigenzinnige Bingo-traditie gevolgd. De bellers verduidelijken de nummers die worden aangeroepen met een beetje rijm of visuele verwijzing. De spelers roepen een reactie op sommige van deze uitspraken, gewoon voor de lol. Deze praktijk had zijn oorsprong in Groot-Brittannië en werd gestart omdat de menigten die werden aangetrokken tot games vaak enorm waren en de bellers moeite hadden om aan de overkant van de Bingo-hal te worden gehoord.

Bingo spelen thuis

Bingo kan overal en altijd worden gespeeld, van je huis tot ergens zoals hier bij The Westport Club. Bingo thuis is een geweldig spel voor grootouders om te spelen met kinderen vanaf ongeveer zes of zeven jaar. Het leert hen getalherkenning, het groeperen van getallen in tienen en hoe ze methodisch kunnen zijn in hun benadering van een taak. Om te spelen, moet je de Bingo instructies en apparatuur eenvoudig houden. Een zak genummerde ballen voor de beller om te tekenen, en enkele herbruikbare gelamineerde nummerkaarten en whiteboardmarkeringen (zodat de nummers kunnen worden gemarkeerd als ze later worden getekend en gewist) volstaan allemaal en veel plezier zal door iedereen worden gehad.

Bingo is ook een spel voor volwassenen, en een extra niveau van interesse (en concurrentievermogen) wordt toegevoegd wanneer prijzen op het spel staan. Dit is ook waar een niveau van strategie wordt toegevoegd aan Bingo.

Veel mensen zullen beweren dat er geen kans is om de uitkomst van een Bingo-spel te beïnvloeden, omdat de loting volledig willekeurig is en het aan de spelers is om onderweg te luisteren en hun nummers af te drukken. Wiskundig gezien is dit de waarheid, maar er zijn zeker enkele slimme strategieën die je gebruiken om jezelf de beste kans te geven om te winnen, ongeacht welke regels of Bingo-instructies de locatie speelt.