Verschillende soorten bingospellen

Bingo is misschien wel een van de meest voorkomende gokspellen ter wereld. Het is zeker de meest geaccepteerde vorm van gokken.

Welk ander gokspel ken je van dat regelmatig wordt gespeeld op kerkelijke evenementen en op de basisschool?

En, zoals bij de meeste gokspellen, zijn bingospellen er in meerdere categorisaties. Hier zijn 12 verschillende soorten bingospellen die je tegenkomen tijdens je gokreis:

Traditionele Amerikaanse Bingo met 75 Ballen

Ik woon in de Verenigde Staten, dus het bingospel dat ik het meest ken is traditionele Amerikaanse bingo.

Een traditionele Amerikaanse bingokaart is een raster met 5 rijen en 5 kolommen. De kolommen hebben het label B – I – N – G – O. Elke kolom heeft 5 nummers, van 1 tot en met 75. De eerste kolom heeft 5 getallen tussen 1 en 15, de tweede kolom heeft 5 getallen tussen 16 en 30, enzovoort.

Wanneer een speler 5 nummers achter elkaar krijgt – horizontaal, verticaal of diagonaal – roept ze bingo en wint ze de prijzenpot.

UK Bingo (Housie) Met 90 Ballen

Bingo is ook een groot probleem in het Verenigd Koninkrijk, maar in plaats van 75 nummers te gebruiken, gebruikt Britse bingo 90 nummers. Bingokaarten in het Verenigd Koninkrijk worden “tickets” genoemd en ze hebben 27 plaatsen in plaats van 25. De vierkanten zijn gerangschikt in 9 kolommen van 3 rijen.

Een rij nummers in britse bingo heeft 5 nummers en 4 lege plekken. Een kolom met nummers in Britse bingo heeft maximaal 3 nummers. De getallen in de eerste kolom zijn 1 tot en met 10, en de getallen in de tweede kolom zijn 11 tot en met 20, enzovoort. Ze drukken deze tickets af in 6-ticket strips zodat ze elk nummer tussen de 1 en 90 op de tickets kunnen krijgen. De winnende combinaties zijn ook anders. U winnen door alle 4 hoeken, een horizontale lijn, 2 lijnen of een volledig huis te krijgen.

Online Bingo Met 80 Ballen

80-ball bingo is speciaal gemaakt voor online bingo spelen. Deze bingokaart is gerangschikt in een raster van 4 X 4 en heeft in totaal 16 nummers. De eerste kolom heeft 4 getallen tussen 1 en 20, de tweede kolom heeft 4 getallen tussen 21 en 40, enzovoort.

Je doel is om een winnend patroon te krijgen, dat varieert afhankelijk van het spel dat je speelt. Net als 80-ball bingo, speed bingo is meer gebruikelijk online dan in live bingo zalen. Je hebt maar 30 ballen, dus het spel gaat een stuk sneller. Een bingokaart in deze variant is georganiseerd in een 3X3 raster, dus er staan in totaal 9 nummers op de kaart. Het zou duidelijk moeten zijn waarom speed bingo zo snel speelt.

Traditioneel heeft speed bingo ook maar één winnaar per spel, waardoor de inzet hoger wordt. (In veel andere bingospellen wordt de prijs soms verdeeld over meerdere winnaars.)