Bingo met 80 ballen

80-ball bingo is voor het eerst ontstaan in Britse bingohallen, en het is sindsdien echt succesvol overgezet naar online bingo in de loop van de tijd. Het is nu een van de meest populaire bingostijlen op de meeste sites, naast de meer klassieke 90-ball en 75-ball games.

Het werd oorspronkelijk aangeduid als ‘shutterboard’ bingo in lased gebaseerde bingohallen, omdat de meeste clubs je verplichtten om een venster te sluiten over het nummer zoals het werd genoemd. Online wordt het nu echter gewoon aangeduid als 80-ball bingo, vanwege het duidelijke gebrek aan ‘luiken’ bij het spelen op een website.

Het is een zeer vergelijkbare spelstijl als die van 75-ball bingo, in de zin dat je aan het begin van elk spel een bepaald patroon krijgt om te voltooien. De patronen variƫren van spel tot spel en elke site biedt ook zijn eigen variatie op deze. Voor sommige sites moet u horizontale of verticale lijnen invullen, terwijl u in plaats daarvan mogelijk een kruispatroon moet invullen of alle vier de hoeken van de kaart moet markeren.

80-ball bingo is tegenwoordig enorm populair bij veel online bingospelers, omdat het iets anders biedt dan de meer klassieke stijl 90-ball bingospellen. Het is een mooi eerbetoon aan het old school land gebaseerde ‘shutterboard’ stijl gaming, en bijna alle grotere merksites hebben nu 80-ball bingo als optie.

Hoe 80-ball Bingo te spelen

Het spelen van 80-ball bingo is redelijk vergelijkbaar met de meeste andere bingospellen, in die zin dat je gewoon de nummers op je kaart moet dekken wanneer ze worden genoemd.

Het belangrijkste verschil met 80-ball bingo is echter dat de stijl van patronen van site tot site kan verschillen. Al met al lijkt het echter qua stijl erg op dat van 75-ball bingo, en het belangrijkste doel van het spel is meestal om het specifieke patroon in te vullen dat aan het begin van elk spel wordt vermeld.

Conclusie

Het belangrijkste om te weten over 80-ball bingo, is dat het een patroon stijl bingo spel, net als de populaire Amerikaanse stijl 75-ball bingo. Het patroongebaseerde systeem betekent dat elk spel anders is en dat het spel zelf van site tot site kan verschillen.

Het is een eeuwenoude variant op de meer klassieke stijl 90-ball games, en het is het type bingo dat je misschien hebt gespeeld in een Britse bingohal op een gekleurd bord of scherm. Het heeft een schattig nostalgisch gevoel en kan geweldig zijn voor spelers die veel in live zalen spelen, plus het is iets totaal anders als je alleen online hebt gespeeld.