75 BAL BINGO

75 Ball Bingo is de traditionele Noord-Amerikaanse versie van het spel, daterend uit 1929 toen een carnaval werd opgezet buiten Atlanta, Georgia. Een speelgoedfabrikant met de naam Edwin Lowe was getuige van het spel, toen “Beano” genoemd vanwege het gebruik van gedroogde bonen om de genummerde vierkanten te bedekken, gespeeld in een van de tenten. Lowe ging terug naar New York en verkocht het spel als “Lowe’s Bingo”, later eenvoudig ingekort tot “Bingo” door concurrenten.

Online Bingo

75 Ball Bingo wordt gespeeld met een Bingo Card die bestaat uit 25 vierkanten in een 5×5 patroon. Elk vierkant bevat een getal, behalve het middelste vierkant dat traditioneel is gemarkeerd met het woord “GRATIS”, wat betekent dat het automatisch wordt geteld als een vrije ruimte door alle spelers. Elke kolom is voorzien van een letter, overeenkomend met de naam van de spellen; B – I – N – G – O.

In elke kolom zijn 5 willekeurige getallen (behalve N, met 4 getallen en een “GRATIS”), variërend van 1-15 in de kolom “B”, 16-30 in de kolom “I”, 31-45 in de kolom “N”, 46-60 in de kolom “G” en natuurlijk 61-75 in de kolom “O”.

Als het spel begint, worden getallen willekeurig één voor één geselecteerd, van 1 tot en met 75, en opgeroepen. Het eigenlijke proces van het bellen van de Bingo-nummers varieert per plaats waar u speelt. In een kerkelijke/liefdadigheidsinstelling belt de pastoor/dominee/priester/etc. of een ander personeelslid de nummers. In een bingohal op het land zal er meestal een professionele bingobeller zijn die deze nummers roept. Speel Bingo online en je zult op de hoogte zijn van de gemechaniseerde stem van moderne technologie.

In een landgebaseerd spel krijgen spelers een “dauber”, wat een soort grote marker is. Online Bingo vereist natuurlijk slechts een muisklik. Spelers daub / klik elk nummer dat wordt genoemd in de hoop eerst het juiste Bingo-patroon te krijgen, waardoor het spel wordt gewonnen.

In tegenstelling tot zijn Europese neef, 90-Ball Bingo, gebruikt 75-Ball Bingo niet langer de klassieke “one line”, over of diagonaal, om een overwinning te behalen. Er zijn in feite meer dan 300 Bingo patronen gebruikt in 75 Ball Bingo. Deze variëren van koffiekopjes, paraplu’s en vliegtuigen tot elk nummer en elke letter van het alfabet. Het meest populaire patroon staat bekend als “Coverall” of “Blackout”, waarin de spelers elk vierkant op de Bingo-kaart moeten bedekken om te winnen.

Het Plan van het spel

Online Bingo is vooral populair, omdat het nu al meer dan een decennium bestaat, waardoor Bingo-fans alleen voor de lol of voor echt geld kunnen spelen. Misschien wel de meest intrigerende factor is het vermogen van de speler om te chatten met andere spelers over de hele wereld tijdens het spelen van Bingo, in plaats van beperkt te blijven tot gesprekken met aangrenzende spelers alleen. Om dit gemakkelijker te maken – omdat chatten soms de neiging heeft om uw concentratie van het Bingo-spel te nemen – bieden online Bingo-sites een ‘Auto-Daub’-functie die kan worden in- of uitgeschakeld om automatisch alle opgeroepen nummers te markeren. Hoewel niet zo intens als traditionele Bingo, moet de speler in ieder geval troosten om te weten dat ze hun kaarten nooit verkeerd zullen markeren of een overwinning zullen missen.

Als je geïnteresseerd bent in het spelen van het spel van 75 Ball Bingo online, bekijk dan een van de volgende online Bingo hallen. Elk heeft een solide reputatie voor plezier, veiligheid en het uitbetalen van duizenden dollars in Bingo wint en jackpots elke week.